Siirry suoraan sisältöön

YO-Auto

  • tehnyt

 

Tänään esittelyssä Venäjän uusinta autotekniikka, johon kuuluu olennaisena osana erikoinen YO-auto. Tämä erikoinen automalli esiteltiin kaikelle kansalle ensimmäistä kertaa Frankfurtin autonäyttelyssä 2011 ja se herättikin runsaasti kiinnostusta erikoisen muotoilunsa ja ominaisuuksiensa vuoksi.

Tämä esitelty YO-auto on hybridiauto ja niitä esiteltiin yhteensä Frankfurtissa neljä kappaletta.

hybridi

Esitelty mali ei tule kuitenkaan pääsemään tuotantoon saakka, sillä se on vain ja ainoastaan konseptimalli. YO-auto tuo kuitenkin markkinoille toisia malleja kuten crossoverin, coupen ja minipakettiauton. Konseptimalli on todella erikoinen ja siinä on esimerkiksi ylöspäin nousevat ovet, pyrstömäinen takaosa ja avaruusaikaa henkivä muotoilu.

YO-auton nimi juontaa juurensa yhdistelmästä Yarovit ja Onexim, jotka ovat yhdessä pistäneet pystyyn tämän upean hybridiauto hankkeen. Tavoitteena näillä kahdella suurella investoijalla on ollut tuoda markkinoille Venäläinen ympäristöystävällinen auto, jonka hinta jää alle 10 000 euron. Onexim Investment Groupin omistaa kuuluisa Mihail Prokhorov, joka on kerännyt itselleen valtavan omaisuuden Venäläisellä teollisuudella. Nykyisin hän omistaa myös Amerikkalaisen koripallojoukkueen Brooklyn Netsin ja kuten huomata saattaa tällä miehelläon uusia innovaatioita vaikka muille jakaa.

crossover

Vuosituotanto tavoite näille uuden ajan autoille on alkuvaiheessa 10 000 autoa vuodessa. Auto käyttää moottorissaan sekä bensiiniä että maakaasua, joten näillä autoilla bensiinin kulutusta saisi pienennettyä todella radikaalisti.