Siirry suoraan sisältöön

Neuvostoajan autojen bongailu harrastuksena

  • tehnyt

Neuvostoajan autot ovat todella kauniita.

Monet Neuvostoajan autoista kiinnostuneet harrastajat ovat miettineet, missä Suomessa voi nähdä perinteisiä naapurimaamme autoja. Niitä enää näkee harvemmin liikenteessä, joten kannattaakin kartottaa tilanne tarkasti sopivien paikkojen löytämiseksi. Jos siis etsit sopivia paikkoja, lue lista läpi ja nappaa itsellesi parhaat vinkit!

Forssan Pick-Nick on autoharrastajan unelma

Etelä-Suomen sydämessä sijaitsevassa Forssassa järjestetään perinteisesti elokuun alkupuolella harrasteautojen näyttely Pick-Nick, johon kaikki aiheesta kiinnostuneet voivat tulla. Tämä tapahtuma järjestetään tulevana kesänä järjestyksessään 35. kertaa. Näiden vuosien aikana se onkin saavuttanut vankkumattoman kävijäkunnan, joka koostuu kymmenistä tuhansista ihmisistä niin Suomesta kuin ulkomailtakin.

Tapahtuman yhteydessä järjestetään myös romutori, jossa voi löytää omaan autoonsa sopivia varaosia. Tämä tapahtuma kuuluu ehdottomasti kaikkien upeista menopeleistä kiinnostuneiden pakollisiin tapahtumiin! Neuvostoautojen lisäksi voi nähdä mitä hienompia kaunottaria. Tapahtuma huipentuu näyttelyautojen arvosteluun, jonka lopputuloksen palkitaan kaikkein parhaimmat.

Huutokaupat ovat otollisia paikkoja

Vaikka Ladaa valmistetaan edelleen, ei sitä enää maahantuoda Suomeen. Sen sijaan upeita yksilöitä voi bongailla esimerkiksi huutokaupoista, joissa on hyvällä tuurilla tarjolla mitä hienompia kaunottaria. Käytettyjen autojen kaupoissa voi nähdä hienoja menopelejä, joita ei liikenteessä tule ihan joka päivä vastaan.

Toisinaan huutokaupoissa voi päästä kiinni erinomaisiin löytöihin, joita voi parhaassa tapauksessa saada erittäinkin edullisesti itselleen uuden kulkuneuvon.

Harrastekerhot

Suomessa on lukuisia harrastekerhoja autoista innostuneille. Erilaiset paikallisjärjestöt toisinaan mahdollistavatkin, että näistä kaunottarista kiinnostuneet, joilla ei omaa sellaista ole, voivat tutustua kaunottariin vaikkapa yhdistyksen järjestämässä tapahtumassa. Kannattaa olla yhteydessä paikallisiin järjestöihin ja tiedustella, voisiko tulla paikalle katsomaan ja ihastelemaan upeita kaunottaria. Ne ovat yleensä erittäin hyvässä kunnossa, minkä ansiosta silmä lepää niiden esteettisyyttä katsoessa.

Harrastekerhot voivat toisinaan järjestää paraateja, joiden aikana voi päästä katsomaan tarkemmin ja lähempää näitä hienoja menopelejä.