Volvo

  • tehnyt

Volvo on ruotsalainen autojen valmistaja. Latinan kielessä Volvo tarkoittaa ”minä pyörin” . Volvo on perustettu Göteborgissa Ruotsissa vuonna 1927. Heidän visiona on ollut rakentaa autoja, jotka sietävät sekä kylmyyden että ankarat maanteiden olosuhteet.

Volvon yksi pyrkimyksistä on ollut olla edelläkävijä turvallisuus asioissa, siksi Volvoa onkin markkinoitu markkinoiden turvallisimpana autona. Volvo oli myös ensimmäinen autovalmistaja, jolla onkin ollut istuimissaan kolmipisteturvavöitä.

Visio

Volvojen yksi keskeisimpiä visioita on kehittyä jatkuvasti omalla alallaan sekä tehdä ajamisesta mahdollisimman helppoa sekä nautinnollista. Sivustolla he kertovat, että asioiden tekeminen helpoksi on haastavaa, mutta se on sen arvoista.

He haluavat suunnitella kaikki autot sopimaan mahdollisimman hyvin jokaisen ihmisen elämäntyyliin ja helpottamaan arkea. Volvo on esimerkiksi rohkeana yksilönä kokeillut järjestelmää, joiden avulla ihmiset pystyvät käyttämään autojaan tavaralähetyksien vastaanottoon. Tämä siis mahdollistaa, että lähetyksen saaminen autoon turvallisesti on mahdollista.

Volvo haluaa myös säväyttää ekologisella tavalla. He haluavat pitää huolta ympärillä olevasta maailmasta ja ovatkin Volvo Carsin toiminnanytimessä, mitä Drive E- voimansiirtoon tulee. Voimansiirrot ovat pieniä sekä kevyitä ja ne tarjoavat yhtä paljon tehoa kuin huomattavasti suuremmat moottorit, mutta kuitenkin huomattavasti pienemmällä kulutuksella. Mahtavaa eikö! Tämä tarkoittaa, että heidän autonsa tuottavat vähemmän haitallisia päästöjä sekä hyödyntävät luonnonvaroja tehokkaammin.

Myös Volvojen sisustuksessa on huolehdittu huolellisesta viimeistelystä. Volvo haluaa heidän autojensa muodostavan terveellisen rauhoittavan ja ylellisen ympäristön. Tämän lisäksi heiltä löytyy myös tuoksutiimi, joka varmistaa sen, että elämys Volvon matkustamossa on kuin tuulahdus raikasta ruotsalaista ilmaa.

Volvon tulevaisuuden visioon kuuluu olla aina muutaman askeleen edellä maailman muuttumista. Volvo haluaa panostaa tulevaisuudessa siihen, että ainakaan heidän autot eivät ole syyllisiä suurkaupunkien saastumiselle. He haluavat myös tehdä teknologisen vallankumouksen, yksi suurimmista visioista Volvolla on suunnitella itseajavat autot. Autosta siis tulisi tulevaisuudessa sinun oma henkilökohtainen autonkuljettaja ja juuri sinä voit matkan aikana keskittyä täysin eri asioihin. He myös panostavat siihen, että yhdessä voidaan mennä turvallisempaan ja kestävempään tulevaisuuteen. Heidän mielestä tällä saralla parantamisen varaa on vielä todella paljon ja tekemistä riittää vielä pitkäksikin aikaa.